Dag Leider

DAG LEIDER!

 

Een unieke samenwerking van twee gedreven onderneemsters met een passie voor natuurlijk leiderschap en authentieke zichtbaarheid

Het extravert ideaal...

 

 

40% van alle executives omschrijft zichzelf als introvert. Impressionant! En toch is onze business cultuur niet echt uitnodigend voor hen..

 

 

Het stereotiep beeld dat al sinds tientallen jaren wordt geschetst van de goede leider, is dat van de extraverte, sociale, outgoing man of vrouw. Succes wordt vaak gelijkgesteld met wie zijn stem het eerst en het luidst laat horen.

 

Nochthans heeft de bedrijfswereld niet enkel nood aan extraverte leiders. Meer en meer komt er een roep voor de introverte leider. Uit verschillende studies blijkt dat het net de meer introverte leidinggevenden zijn die het goed doen als begeleiders van ge├źngageerde teams.

 

Extraverte leidinggevenden zorgen voor betere resultaten bij passievere werknemers. Introverte leidinggevenden zijn effectiever met proactieve teams.

 

De moraal van het verhaal is dat de persoonlijkheidstypes van leiders en teamleden in harmonie moeten zijn om maximale productiviteit te behalen.

 

Hoe dan ook... ge├źngageerde, proactieve medewerkers die opportuniteiten zien in onze snel veranderende, 24/7 business omgeving, zonder een baas nodig te hebben die hen zegt wat ze moeten doen, zijn van vitaal belang voor het succes van een organisatie.

 

Organisaties die geengageerde mensen willen aantrekken, zouden wel eens meer op zoek kunnen gaan naar introverte leiders dan vroeger...

Een geweldige kans voor jou! Ben je er klaar voor?

As the leader, part of the job is to be visible - Bill Walsh

Share if you like! THANKS!